טיול בנות טרום כריסטמס בניו יורק

בילינו את שמונת ימי החנוכה בניו יורק. העיר קיבלה את פנינו במזג אוויר בהיר, קר ובתפאורה חגיגית כיאה לעונת החגים. נסענו יחד, חמש בנות משפחה כדי לבלות, להתאוורר, ליהנות מהעיר היפה ולחגוג ימי הולדת. לרובנו זה לא ביקור ראשון בעיר ולכן לא הרגשנו חובה לבקר בכל האתרים הקלאסיים של פעם ראשונה. את רובם לא תמצאו כאן 😉.
ברשימה זו אתן 8 המלצות ל 8 ימי חנוכה . דברים שאהבנו במיוחד.
נר ראשון – שווקים, קישוטים, גנים והחלקרח.
בכל שנה לקראת עונת החגים ניו יורק מתגנדרת ומתקשטת. עצי חג מולד מעטרים את הכיכרות והכניסות, קישוטי רחוב נתלים, אורות נדלקים, שווקים קטנים נפתחים ומציעים עבודות אמנות ותשורות נחמדות לחג. העיר עמוסה במבקרים וחגיגית במיוחד!!
השווקים בניו יורק אינם גדולים כמו השווקים שאנו מכירים מערים באירופה. נראה כי כאן משקיעים פחות בסצנת הקישוט ועושים אותו יותר סולידי, למעט מקום אחד בו הקישוט נעשה בהגזמה מכוונת וארחיב עליו בהמשך.
מיד עם בואנו לעיר יצאנו לבדוק את השוק בכיכר בראיינט – או בשמו הרשמי winter village.
השוק קרוב מאד למלון בו לנו ויצא שעברנו בו יותר מפעם אחת. השוק אינו גדול אבל יש בו קסם. הוא נעים ומאד נינוח. בדרך כלל לא צפוף מדי. ישנה רחבה חמודה בה ניתן להחליק על הקרח. מסעדה בה אפשר לשבת ולצפות במחליקים ושלל דוכני חג.
אם נהיה קר או ממצים את השוק, אפשר לעשות כמה פסיעות ולבקר בספריה העירונית היפה הסמוכה. השוק נפתח כבר בסוף אוקטובר אבל את העץ הדליקו השנה רק ב 4/12.

זה היום הראשון שלנו בעיר, רק הגענו ועדיין לא הסתגלנו לקור, אז אחרי סבוב קצר בשוק אנחנו עוברות להתחמם בספריה היפה. הספריה נמצאת בשדרה החמישית ממש מאחורי הפארק. גם כאן עץ חג מולד חגיגי בכניסה ואפילו אריות האבן ששומרים עליה קיבלו לבוש מיוחד.
הנה בניין הספריה היפה

ואלה אריות האבן . יש שניים כאלה משני צידיה של רחבת הכניסה.

ואם תכנסו פנימה תגלו ספריה עובדת ויפיפיה. הביקור חינמי, כך גם הקריאה רק תזכרו לשמור על השקט כמו בכל ספריה. שימו לב לתקרות המצוירות היפות. בחלונות התצוגה התרגשנו למצוא ספרים עתיקים כתובים עברית.


ביום אחר בקרנו בשוק חג המולד הנחמד שליד הסנטראל פארק. הכניסה לשוק סמוכה לקולומובוס סירקל. שתינו סיידר חם ואכלנו ארפה טבעוני ונטול גלוטן. גם שם דוכנים כמיטב המסורת.


אחרי הביקור בשוק אי אפשר לותר על טיול קטן בפארק עצמו .



הפארק מעט נוגה בחורף. השלכת כבר חלפה ורוב העצים ערומים. בכל זאת יש בו פינות חן ולא כדאי לותר עליו גם בעונה זו. גם כאן רחבה להחלקה על הקרח. חלפנו לידה. זו הרחבה הגדולה בעיר.


אם מדברים על קישוטים, אי אפשר לפסוח על עץ חג המולד הגדול שניצב ליד הרוקפלר סנטר.


האזור עמוס וחגיגי במיוחד. כמה עמוס? תחשבו על מרכז ת"א בחגיגות יום העצמאות שלנו. ככה עמוס. כולם באים לראות את חלונות הראווה של בתי הכל בו הגדולים שגם הם לובשים חג.




ריכוז מידע על שווקי כריסטמס – נכון לדצמבר 2018
בריאנט פארק Bryant Park’s Winter Village
28 באוקטובר עד 5 בינואר
שעות פתיחה: 11:00 בבוקר עד 20:00. בשבת וראשון מ-10:00 בבוקר.
כתובת: Bryant Park, 40th to 42nd Street between 5th and 6th Avenue
אתר: http://bryantpark.org/…/bank-of-america-winter-village-at-b…
מומלץ: לצפות במחליקים ולהיכנס לספרייה הציבורית.
שוק מלא דוכני מתנות, אומנות עבודת יד, אוכל. על ידו משטח החלקה על הקרח.
יתרון: פתוח גם בינואר.
תחנת גרנד סנטרל Grand Central Holiday Fair
13 בנובמבר עד 24 בדצמבר (סגור בחג ההודיה 23 בנובמבר)
שעות פתיחה: 10:00 בבוקר עד 20:00. ביום ראשון מ-11:00 עד 19:00. ב-24/12 נסגר ב-18:00.
כתובת: Grand Central Terminal, (42nd St. and Park Ave.)
אתר: https://www.grandcentralterminal.com/…/grand-ce…/2145390317/
עבודות יד שנראות איכותיות יותר וגם יקרות יותר מאשר בשווקים אחרים.
יתרון: שוק מקורה ולידו שוק גדול של דוכני אוכל.
יוניון סקוור Union Square Holiday Market
15 בנובמבר עד 24 בדצמבר (סגור בחג ההודיה 23 בנובמבר)
שעות פתיחה: 11:00 בבוקר עד 20:00. שבת 10:00 עד 20:00, ראשון 11:00 עד 19:00. ב-24 בדצמבר נסגר ב-16:00.
כתובת: Union Square at 14th Street.
אתר: https://www.urbanspacenyc.com/union-square-holiday-market/
עבודות יד יפות, שוק גדול, האוכל יקר יותר.
קולומבוס סירקל בכניסה לסנטרל פארק – Columbus Circle Holiday Market
28 בנובמבר עד 24 בדצמבר
שעות פתיחה: 10:00 עד 20:00 בערב. ראשון 10:00 עד 19:00. ב-24 בדצמבר נסגר ב 16:00.
כתובת: West 59th Street and Broadway
אתר: https://www.urbanspacenyc.com/columbus-circle-holiday-market
שוק לא גדול, מלא בדוכני קישוטים לעץ ומתנות.
נר שני – זכרון, מגדלים, תצפיות וגברת אחת גאה.
ביום השני אנו פונות לקצה הדרומי של מנהטן. היום קר אבל בהיר מאד. יום מושלם לשייט ותצפיות.
לוקחות את הסבוויי (33 דולר לכרטיס שבועי) ונוסעות אל באטרי פארק. כאן עולות על המעבורת החינמית לסטטן איילנד. המעבורת לא מגיעה אל פסל החירות, אבל חולפת על פניו. זו פעם שלישית שלי על המעבורת הזו, ובעיני זו דרך מאד נחמדה לצפות בפסל מבלי להשקיע ממון רב. השייט מאפשר תצפית נהדרת על המגדלים של דרום מנהטן. קו החוף פשוט מרהיב.

מנופפות לשלום לגברת הראשונה, עושות לה בוק, כמעט עפות ברוח החזקה שעל הסיפון וחוזרות עם המעבורת אל מנהטן מבלי להתעכב בסטטן איילנד.


נסיעה קצרה בסבווי ואנו מגיעות אל מתחם ONE WORLD TRADE CENTER. היציאה עוברת דרך תחנת ה PATH החדשה והמתחם היפה של קניון ווסטפילד. מבנה התחנה החדש הוקם על חורבות התחנה שנהרסה בעקבות פיגוע התאומים ב 2001 . התחנה החדשה שנפתחה ב 2016, תוכננה על ידי האדריכל הספרדי סנטיאגו קלטרווה ומהווה נקודת ציון ארכיטקטונית ועירונית חשובה. החלל המרכזי נקרא Oculus – "עין" ובראשו חלון – צוהר הנפתח פעם בשנה בעת האזכרה לאסון התאומים.
הנה הוא מבפנים

וכך נראה מבנה התחנה המרשים מבחוץ
סביב התחנה קניון חדשני רב מעברים וחללים ומתחם מזון נחמד eataly בו ישבנו לאכול צהריים.
איך שיוצאים החוצה מן התחנה, נתקלים במבנים החדשים והמרשימים של מרכז הסחר החדש. בראש אחד מהם תצפית. היום בהיר ומושלם לתצפית ואנו עולות אל ראש המגדל. מכאן ניתן להביט על מנהטן, ברוקלין וג'רסי סיטי. התצפית לא זולה. עלות הכרטיס למבוגר 34 דולר + מס. הכניסה נמצאת גם בקומבינציה עם פסים שונים, אבל היות ולא היינו בטוחות בכמה אטרקציות נבקר לא רכשנו הפעם שום פס.
על תצפיות אחרות כמו התצפית הידועה של האמפייר סטייט בילדינג והתצפית של מרכז רוקפלר TOP OF THE ROCK בחרנו לוותר היות ובדקנו אותן בביקורים קודמים .

הנוף מלמעלה מרשים ביותר. אנחנו מזהות את 3 הגשרים שמחברים את ברוקלין וקווינס למנהטן – גשר ברוקלין , גשר מנהטן וגשר קווינסבורו . אם יש רגע שאני מצטערת שויתרתי על מצלמה של ממש והסתפקתי בטלפון נייד, זהו הרגע הזה.


בסמוך למתחם התחנה נמצא אתר ההנצחה לפגוע התאומים ה MEMORIAL 9/11. זהו ביקורי השלישי במקום בשנים האחרונות, ובכל פעם הוא משתנה ומתחדש. בפעם הראשונה ב 2006 היו רק בורות והמקום נראה כאתר בניה לכל דבר. בביקור השני ב 2012 כבר הושלמה האנדרטה של בריכות הזכרון המרשימות הניצבות במקום בו היו המגדלים. הפעם ביקרנו את מוזיאון ההנצחה המרגש שנפתח ב 2014.
קירות הבריכות מצופים לוחות זכרון עם שמות הנספים . הפרח מציין כי היום חל יום הולדתה של אחת מהם.


המוזיאון יקח אתכם חזרה אל מאורעות ה 11/9/2001 . יחזיר אתכם אל רגעי הפיגוע, הקריסה, הפינוי, האובדן וההלם שבאו על אמריקה והעולם בעקבותיו. המוזיאון אינטראקטיבי והתצוגה משלבת מוצגים אוטנטיים שהוצאו מהמגדלים, חלקים מהבניינים שקרסו, מכוניות של צוות כיבוי האש, קטעי סרטונים ותמונות. מאד מעניין ומאד מרגש. אפשר לקחת סיור מודרך. אנחנו הסתפקנו בביקור עצמי.
בכל יום שלישי מהשעה חמש אחר הצהריים הכניסה חופשית. ביום שני נפתחת אפשרות להזמנת כרטיסים חינמיים באינטרנט שחוסכת המתנה ארוכה בכניסה.



וכדי שלא נסיים את היום באווירה כבדה, אז הנה כמה תמונות יותר צבעוניות ואופטימיות גם הן מהמתחם.




נר שלישי – לקשט בהגזמה
את היום הזה התחלנו בביקור במוזיאון השעווה של מאדאם טוסו. אח"כ עשינו קצת קניות בשדירה החמישית, במקדשים החדשים של יוניקלו וויקטוריה סיקרט. זה מה שהנערות רצו.. 🛍
אבל אני רוצה לספר על סיור יחודי שמתקיים רק לקראת הכריסטמס בשכונת דיקר הייאטס בברוקלין. שכונה שידועה בקישוטי החג המוגזמים שלה.
ולמה להרחיק עד ברוקלין כדי לראות קישוטי חג ? אווירה גנדרנית וחגיגית כזו לא תמצאו בשום מקום אחר.
תחשבו על קישוטי כריסטמס… עכשיו תחשבו הכי מוגזם שראיתם- זו שכונת דיקר הייאטס בברוקלין, בה כל בית מנסה להיות הכי מרשים והכי מואר.
התחילה עם העניין תושבת השכונה לוסי, שהבית שלה נראה כמו גאראז׳ סייל של מוצרי חג. אט אט הצטרפו השכנים, והיום השכונה היא מוקד עליה לרגל בימים של טרום החג. את רוב הבתים מקשטות חברות מקצועיות שנשכרות במיוחד לשם כך.


ניתן לסייר בשכונה ברגל. קחו בחשבון שאין תחנת סבווי קרובה. הרחובות המקושטים העקריים נמצאים באזור שבין השדרות ה 11 ל 13 והרחובות 83 ו 86 בברוקלין . אנחנו העדפנו לקחת סיור מודרך באוטובוס. בדרך שמענו הסברים מעניינים על התפתחות העיר והשכונות השונות. עם ההגעה ירדנו לסיור רגלי מודרך בן שעה וחצי לערך בשני מוקדים של השכונה. קשה לתאר את היופי ואת החגיגיות. התושבים משקיעים מאד והתוצאה צבעונית, מיוחדת ומלבבת. צריך לראות כדי להאמין.




מומלץ במיוחד למגיעים בעונה זו של השנה! את הסיור הזמנו באמצעות VIATOR כאשר הספק בפועל היתה חברת TOUR AMERICA. יש חברות נוספות שמוציאות סיורים דומים. המחיר 50 דולר לאדם לאחר הנחת קופון. משך כללי של הסיור כ 4 שעות.




לסיום הסיור אנו עוצרים לתצפית על אורות מנהטן מנקודת המבט של ברוקלין ברידג׳. מדהים!!!
טיפ – כדאי לבוא עם מצלמה טובה לצילום לילה. הנייד שלי מתקשה להעביר את רוח המקום 🤶
נר רביעי – להיות קהל בתוכנית ארוח מובילה
בבוקר עוד טיילנו בסנטראל פארק עליו סיפרתי קודם, אבל לקראת הצהריים נפרדנו מבנות המשפחה ויצאנו אני ובתי לאולפני CBS בהם מוקלטת תכנית הארוח The-Late-Show-with-Stephen-Colbert.


על הרעיון להשתתף בצלומי תוכנית ארוח, אני חייבת תודה לחברתי פוריה שסיפרה לי על האפשרות. התוכניות הללו הן עניין גדול בארה"ב והכרטיסים להקלטת התוכניות הפופולריות מבוקשים ונחטפים במהרה. התוכניות מצולמות ממש במרכז מנהטן והאולפנים ממוקמים בשדרות הראשיות. כחודש לפני טיסתנו התחלתי לחפש כרטיסים לאחת התוכניות. הכרטיסים מחולקים חינם אך ההקצאות קטנות ובתוך דקות מהפתיחה הם אוזלים. נרשמנו ברשימת המתנה למספר תוכניות. הכי הכי רצינו לתוכנית של ג'ימי פאלון שהיא שם דבר, והוא מארח לעיתים מזומנות את הכוכבים הלוהטים ביותר. לא צלח. הכי קרוב שהצלחנו להגיע זה לבניין ה NBC שם מוקלטת התוכנית . 😉
כן הצלחנו לקבל כרטיסים לתוכניות של סטפן קולברט וקייתי נולאן. הכרטיסים מיועדים לבני 16 ומעלה ובדרך כלל ניתן לקבל רק שני כרטיסים למזמין. בסוף ויתרנו על התוכנית של נולאן ובחרנו להסתפק באחת.
יש לקחת בחשבון שהסיפור כולו גוזל חצי יום טיול. לא לכולם זה מתאים. יש להגיע בשעה שלוש ולהציג הזמנה ותעודות זהוי. אח"כ עומדים בתור ארוך מחוץ לאולפן. כן … גם בקור העז של דצמבר. אחרי המתנה של למעלה משעה ובידוק בטחוני קפדני, נכנסים לאולם הקבלה שם היתה המתנה נוספת. על המסכים סביב הוקרנו קטעים מתוכניות קודמות. רק בסביבות השעה חמש החלה הקלטת התכנית וארכה כשעתיים.
לנו זו היתה פעם ראשונה כקהל אורח בתוכנית טלויזיה. היה מעניין מאד לראות את השלבים השונים של ההקלטה החל מהפתיח על ידי אמן חימום, הכניסה של הלהקה, המנחה, השיח עמו, ראיונות אורחים, הקלטות חוזרות או חלקיות של קטעים שכבר הוקלטו בעבר. התוכנית אינה מוקלטת ברצף כרונולוגי ונערכת אחר כך. לכל אורך הדרך קיבלנו הנחיות מתי להריע, מתי למחוא כפיים וכדומה. היו כמה משתתפים בקהל שאף נקראו לבמה או רואיינו ממושבם.
היה לנו מעניין מאד מאד. גם ההתרחשות וגם התכנים. בעיקר הוקסמתי מהפתיחות והאופן שבו המנחה הכריזמטי מעז לבקר את הנשיא טרמפ. "תקשורת שמאלנית " במיטבה ללא פרות קדושות. כדי להבין את הבדיחות ואת הקונטקסט צריך אנגלית טובה וקצת להתמצא בהוויה האמריקנית, כך שלא מתאים לכל אחד. למי שמכיר את התוכניות וצופה בהן מדי פעם גם מכאן, מומלץ מאד.
קישור להזמנת כרטיסים לתכנית. באתר זה תוכלו להזמין כרטיסים לתכניות נוספות.
אחרי התוכנית אנחנו מקנחות בארוחת ערב טובה וסבוב נוסף בטיימס סקוור ובשדרות החמישית והשישית כדי לספוג עוד קצת אורות חג.







נר חמישי – להשתתף בקונצרט פופ גדול
בבוקר יצאנו לסייר קצת בסוהו, בשוק צ'לסי ובטיילת ההיי ליין. אלה מקומות שהכרתי מביקור קודם ואהבתי אותם. השוק נחמד, אבל מאד עמוס והטיילת מיותרת למדי בחודשי החורף. העצים ערומים והמראה עגמומי למדי.



קצרנו את הביקור במקום וחזרנו למלון למנוחה כי הערב מתקיים המופע !!
אחת הסיבות העיקריות בגללה בחרנו להגיע לניו יורק בשבוע חנוכה, הוא מופע פופ ענק שמתקיים בעיר פעם בשנה בתחילת דצמבר. מדובר במופע JINGLE BALL TOUR . מופע פופ גדול הנודד בין ערים מרכזיות שונות בארצות הברית ( ובגרסה דומה גם בלונדון) ומרכז את מיטב האמנים והלהיטים העכשוויים. הבת חלמה לצפות במופע ובקשה אותו כמתנת יום הולדת 18. כרטיסים במכירה מוקדמת לא הצלחנו להשיג. תוך שניות מהפתיחה מוקמנו מספר 2000 בתור וכל הכרטיסים אזלו. 😢

נאלצנו להזמין כרטיסים יקרים מאד באחד מאתרי ה RESELL. כמעט נאלצתי למכור כליה כדי לממן את העניין, אבל היה שווה הו כמה שווה. בזה אחר זה עלו אל הבמה הנהדרת של המדיסון סקוור גארדן 13 אמנים מהמובילים. בינהם שון מנדז, קארדי B, מייגן טריינור, קמילה קביו ועוד ועוד… לא מכירים ? תשאלו את הנוער שלכם הם בטח יכירו.


כל אחד מהם נתן כחמישה שישה שירים כך שאורך המופע כולו כחמש שעות. חמש שעות של מוזיקה, תלבושות, ריקודים וצהלות. שואו נפלא. הבת היתה בעננים וגם אני נהניתי מאד מאד.
למי שמזדמן להיות בצפון אמריקה בתקופה זו, ממש ממליצה!! המופע מתקיים בכל שנה. בכל פעם ההרכב קצת משתנה אבל תמיד מדובר באמני הפופ המובילים וההנאה מובטחת.



נר שישי – גרפיטי בבושוויק
בביקורים הקודמים שלי בעיר לא הגעתי לברוקלין. איכשהו לא יצא. הפעם למרות הקור, סחבתי את בנות המשפחה אל ברוקלין לבדוק את סצנת הגרפיטי בשכונת בושוויק.


זו לא דיקר הייאטס המפונפנת שראינו לפני מספר ימים, עם בתי המידות הגדולים והמפוארים.
מדובר בשכונה שבשנות ה 80 היתה מאופיינת באוכלוסיה חלשה ורמת פשיעה גבוהה. גם היום, לאחר שהפכה טרנדית ועברו אליה סטודנטים, אמנים והיפסטרים, היא נראית די נטושה. מראה כללי מגובב של אזור תעשיה בעל מבנים כעורים למדי. בתי קפה אמנם צצו והשכונה נחשבת בטוחה למדי, אבל כל אלה לא שינו את המראה הכללי שלה. מה שמיוחד בשכונה היא סצנת אומנות הרחוב הבולטת וציורי הקיר היפים.






ממנהטן לקחנו את רכבת ה L וירדנו בתחנת JEFFERSON. איך שיוצאים מהתחנה מרגישים שהגענו לאזור אחר לגמרי. מבנים נמוכים , תעשייתים , שקט , בתי קפה קטנים וגרפיטי בכל פינה. קצת דומה לפלורנטין שלנו. חלק גדול מהגרפיטי שייך לאמנים שמאוגדים תחת השם Bushwick Collective. זהו פרויקט של אמנים מכל העולם שציירו מורלס – ציורים מוזמנים, עבור השכונה.



הרחובות העיקריים שמומלצים לסיור הם ג'פרסון , טרומן , St Nicholas , MORGAN. ישנם סיורים מודרכים בשכונה , בהרכב שלנו העדפנו לשוטט באופן עצמאי.




הציורים מרשימים שמאד והבת שלי מתלהבת לדגמן גרפיטי.



בחיפוש אחרי בית קפה למנוחה קלה הגענו ל PITANGA. זהו מקום קטן וצעיר על טהרת המנות הצמחוניות/ טבעוניות. יש תפריט גדול ללא גלוטן וגם אסאי טרנדי וטעים.
שולחן מרכזי גדול סביבו תשבו יחד עם אורחים אחרים. חלקם עובדים על הלפ טופ במשך שעות רבות. עוד כמה שולחנות קטנים, ספסל אחד וזהו. את ההזמנה תעשו בדלפק ותשלמו מיד. אח"כ שבו בכיף ותהנו מהאוכל והאווירה. אנחנו אהבנו ואני ממליצה.
התמונה מתוך אתר המסעדה-
היו לנו תוכניות להמשיך לשכונת ויליאמסבורג ול DUMBO אבל הקור והמראה המחוספס למדי של בושוויק, גרמו לנו לוותר הפעם ולחזור למנהטן. טוב שנשאר למה לחזור 😊
ביציאה ליד הסבווי ברחוב 34 אנחנו נתקלות בהמון סנטות מכל המינים והסוגים. היה אפילו סנטה גרינץ' כמחווה לדמות המצוירת מהסרט החדש.

מסתבר שהיום הוא יום הסנטה santa con של ניו יורק. הסנטות מתיישבים בברים ברחבי העיר וההכנסות נתרמות לצדקה.


נר שביעי – לבקר בתערוכה שווה.
סצנת האומנות חזקה מאד בניו יורק, אולי יותר מכל עיר גדולה אחרת בה ביקרתי. בניו יורק הרבה מאד מוזיאונים מעניינים ושווים. בכל ביקור אנחנו מנסים לשלב לפחות אחד, רצוי כזה שיש בו תערוכה מעניינת חדשה. בביקורים קודמים בקרנו ב MOMA , במטס ובמוזיאון הטבע.
הפעם בחרנו במוזיאון גוגנהיים סולומון. למה ? המבנה מעניין ארכיטקטונית, המוזיאון קטן למדי וניתן להקדיש לו זמן קצר יחסית (הוא לא שואב שעות ביקור). אבל הסיבה העיקרית היא התערוכה המעניינת של הציירת הילמה אף קלינט שמוצגת בו עכשיו.


קצת לפני הנסיעה, בעת שהכנתי את הטיול, נתקלתי בציורים המופשטים הענקיים הללו ולא יכולתי להתעלם. הציורים סקרנו אותי מאד והתחלתי לקרוא על הציירת. הילמה אף קלינט היא ציירת שוודית שפעלה בסוף המאה ה 19 תחילת המאה ה 20. דמותה נותרה מעט מסתורית. היא היתה רוחניקית, מעולם לא נישאה, היתה מחלוצות התנועה הסופרג'יסטית ( תנועה שפעלה לזכויות נשים בשלהי המאה ה 19 ותחילת המאה ה 20) ובעיקר ציירת מוכשרת שלא זכתה לחשיפה משמעותית מחוץ לשבדיה. הציורים שלה גדולים ומרהיבים, אבל הם עוד יותר מרשימים אם מתייחסים לתקופה בה נוצרו. העבודות צוירו בתחילה המאה ה 20. אף קלינט ציירה רבועים ועגולים מושלמים עוד הרבה לפני קנדינסקי שנחשב מחלוצי הסגנון.


התערוכה נקראת מבט לעתיד וזו התערוכה הגדולה ביותר של הציירת באמריקה הצפונית. יש בתערוכה גם יצירות מוקדמות יותר שלה ויש כמובן את הבונוס בסיור בתערוכות הקבע של המוזיאון בה תוכלו לראות עבודות של רבים וטובים בהם מאטיס ופיקאסו.



ממליצה מאד על התערוכה ועל הביקור במוזיאון הספירלי! קחו את המעלית לקומה השישית ותתחילו לרדת בספירלה . אל תשכחו להעיף מבט גם לגג המרהיב עם האור הטבעי שנכנס דרכו ואל הסנטראל פארק שנשקף בעד החלונות הגדולים. זה כמובן גם מקום מעולה למזג אוויר גשום וקר.



טיפ- הזמינו כרטיסים מראש. בבוקר יום ראשון, השתרך תור גדול מחוץ לבניין ותור גדול עוד יותר ליד הקופות. מחיר הכניסה למוזיאון 25 דולר. התערוכה תהיה מוצגת עד ה 23/4/19.
תערוכה מעניינת נוספת שמוצגת עכשיו בעיר ולא הספקנו לבקר בה, היא התערוכה על אנדי וורהל במוזיאון וויטני . מסקרנת ומומלצת גם היא.
נר שמיני – עוד הצעות קטנות ומאירות
דברים נחמדים שנפלו בעריכה…
אז בנר השמיני אנחנו כבר בדרכנו הביתה. מסתבר ששבוע זה ממש מעט בעיר כזו רב גונית וגדולה, אפילו שזה ביקור שלישי ובמיוחד בהרכב של חמש בנות בגילאים שונים והעדפות שונות.

היו לי עוד הרבה תוכניות. לטובת מתכנני העתיד מציינת כמה שנראות לי שוות ומתאימות לעונה.
בילוי ערב בקפה WHA?
קפה WHA נחשב המקום הטוב בעיר לבלוי עם מוזיקה חיה. זהו מועדון ותיק שאירח אמנים מוכרים בתחילת דרכם – ביניהם ג'ימי הנדריקס ובוב דילן. היום פועלת כאן להקת בית מוצלחת שמבצעת קאוורים נהדרים. בימים אחרים מופיעים אמנים אורחים וישנם ערבים מיוחדים המוקדשים לאמני רגאיי או פאנק. הכניסה בסופי שבוע מוגבלת לגילאי 21 ומעלה. כניסת קטינים עם מלווים מותרת באמצע השבוע. יש לשריין מקומות, והכניסה כרוכה בתשלום קטן של 15 – 20 דולר לפי היום בשבוע והלהקה שמופיעה.
למרות שרצינו מאד – לא יצא… מקווה שתהיה עוד הזדמנות וספרו לי איך היה.
לצפות במחזמר
ניו יורק היא גם בירת מחזות הזמר. אולי רק לונדון יכולה להתחרות בה בסצנה הזאת. אחד הדברים הנחמדים שתוכלו לעשות בזמן ביקור בעיר הוא לצפות במחזמר בברוודוויי או אוף ברודוויי. מספר ההפקות גדול מאד והטובות שבהן מועלות במשך שנים .
במסגרת הקצרה של שבוע בו ראינו הופעה גדולה ויקרה, לא הצלחנו להכניס גם מחזמר, אבל זה היה על הפרק ומבקורים קודמים אני בהחלט ממליצה.
לשמוע גוספל בהארלם
גם את זה לא הספקנו … נראית לי חוויה נהדרת ומתאימה מאד גם ביום חורפי וקר.
מצרפת מידע על מספר כנסיות, בהן תוכלו להצטרף לטקס של ראשון בבוקר. הכנסיות הללו נחשבות ידידותיות ומסבירות פנים לתייר. הטקס מלווה בשירה ובנגינה והוא שמח וסוחף.
1. Mother A.M.E. Zion Church – אמא אפריקה.
140–6 W. 137th St, USA
Transportation Subway: 2, 3, B, C to 135th St
http://amez.org/
יום ראשון בשעה 11 . ממש קרוב לסבווי של רחוב 137
2. כנסיית כנען
Canaan Baptist Church of Christ
132W. 116th St., New York, Rev. Dr. Thomas D. Johnson Pasto
ימי ראשון בשעה 10.
3. עוד כנסיה מומלצת – FCBC
https://fcbcnyc.org/worship/visit-us
הטקס מתחיל בשעה 11
1912 Adam Clayton Powell Jr, Blvd (at the corner of 116th street), New York, NY 10026.
לפני או אחרי הטקס , ניתן לסייר בהארלם. ישנן חברות רבות שמציעות סיורים כאלה.
ישנם סיורים חינמיים מבוססי טיפ.
תצפית ערב מבר ROOFTOP
עוד בילוי ערב נחמד ומתאים לחורף הוא תצפית מאחד הברים הממוקמים על גגות המגדלים של מנהטן.
אחד הברים הנחשבים נמצא בשדרה החמישית ונקרא 230 FIFTH ROOFTOP BAR NYC.
בחורף מקימים על הגג איגלו מחוממים ומקושטים שמהווים חלופה נחמדה לימים הקרים. גם כאן הכניסה לקטינים בלווי הורים רק עד השעה שמונה בערב.

לאור כל האפשרויות הנוספות החלטנו שצריך לחזור 😍 ואכן חזרנו. לאחרונה שבתי מטיול מספר שתיים לניו יורק בחגים. מוזמנים לקרוא המלצות עדכניות ל 2021 על כריסטמס בניו יורק.
ניו יורק ללא גלוטן
ניו יורק קלה וידידותית לצליאק. ברוב המסעדות והמרכולים תמצאו מבחר של אפשרויות ללא גלוטן. על פיטנגה בברוקלין כבר פרטתי למעלה. עוד מספר מקומות שניסינו והיינו מרוצים:
friedmans – ישנם מספר סניפים בעיר. אפשרויות ללא גלוטן מופיעות בברור בתפריט יעודי. אהבנו יותר את הסניף במלון הדסון.
Shake Shack – לחמניה ללא גלוטן. צ'יפסר נפרד. מוצלח מאד. מספר סניפים בעיר.
eataly – פיצה טעימה ללא גלוטן.
hard rock cafe – אין תפריט יעודי אבל יש מודעות ולא מעט אפשרויות
ruth's chris– אין תפריט יעודי, אבל יש אפשרויות, מודעות והקפדה. מנות ללא גלוטן מוכנות בנפרד ויגיעו מסומנות.
the liberty nyc -מקום נחמד ומעוצב. מבחר גדול יחסית של מנות ללא גלוטן. הבת אכלה פיצה טובה.
פרה א מנג'ר יש מבחר סלטים, מרקים ואסאי שמתאימים לנמנעים מגלוטן. אפשר למצוא סניף בכל פינת רחוב וזו אופציה נוחה למדי.
לינה
בניו יורק שפע אפשרויות לינה. אם זה ביקורכם הראשון או אם אתם מגיעים בעונת החורף מציעה בחום לבחור לינה באזור MIDTOWN בין רחובות 31 ל 55. המלון בו לנו שכן ברחוב 42 בין שדרה 6 ל 7. מיקום מרכזי ומצוין ובסמוך לכלבו מייסיס. לצערי בתקופת הקורונה נסגר בית המלון הזה. שמחה להמליץ על המלון בו ביקרנו בביקור החורף השני שלנו – מלון סן קרלוס שנמצא קרוב מאד למרכז רוקפלר. מיקום מרכזי ושקט ובסמוך לשתי תחנות מטרו מקושרות היטב.
מעדיפים מלון אחר? למגוון מלונות בניו יורק לחצו כאן
מחפשים טיול כריסטמס ביעד קרוב יותר ? אולי תרצו לקרוא על
טיול חגים כריסטמס בורוצלב פולין
טיול חגים כריסטמס בברלין
טיול במדריד כריסטמס במדריד
בברכת עד הטיול הבא
איריס
מוזמנים להירשם ולקבל עדכונים על פוסטים חדשים ⬇️
איזה כיף של פוסט חגיגי ומואר, איריס. אהבתי את החלוקה לשמונת נרות החנוכה 🙂 וכמובן שמאד התחברתי לבחירה שלך להאיר את העמותה בה בחרת. היה כיף לטייל איתך בניו יורק!
אהבתיLiked by 1 person
איזה טיול יוצא מן הכלל!
המון תודה על ההשקעה בפירוט עבורנו..
אהבתיאהבתי
תודה רבה פנינית. יעד מואר ומומלץ מאד בתקופה זו של השנה.
אהבתיאהבתי
תודה רבה אורה על התגובה החמה. אם רק היו עוד כמה נרות הייתי יכולה למלא בשמחה…
אהבתיאהבתי
איריס, אני אוהבת את הבחירות שלך ואת תכנון הטיולים שלך. תמיד מקורי ומפתיע ולמרות שכבר עקבתי אחרי הטיול בזמן אמת, כעת שהכל כתוב בצורה מסודרת, זה ממש מעניין לקרוא. תודה על הצטרפותך למיזם שלנו, בחרת נושא שקרוב אליך (וגם אלי..:-) ) ואהבתי שתיבלת אותו בהמלצות מקומיות.
אהבתיאהבתי
תודה מיקוש יקירה. משתדלת לגוון ולתבל את הטיולים במשהו יחודי למשתתפים ולעונה. אני שמחה שאהבת את הבחירה בארגון הצליאק. הם באמת עושים עבודה נפלאה.
אהבתיאהבתי
הי איריס, נהינתי לטייל איתך בניו יורק בעונת החורף, כשהעיר מקושטת ומן הסתם גם קפואה… יפה ששילבתם ביקור בשתי שכונות שונות של ברוקלין, המטופחת והעשירה, זו שמקושטת ע"י חברות מתמחות בתחום לעומת שכונה אחרת עממית, פשוטה, מרופטת שעכשיו בכותרות בגלל אמנות הרחוב. צודקת, שמונה ימים אינם מספיקים וכשעוזבים את העיר נשאר טעם לעוד ועוד…
אהבתיLiked by 1 person
תודה אילנה יקרה. אכן ברוקלין מגוונת מאד ולא הספקנו הרבה ממנה. אני כבר מפנטזת על הגיחה הבאה.
אהבתיאהבתי
איריס, ראשית, אהבתי מאוד מאוד את כתיבתך, את נרות חנוכה המוארים אצלכן ואיתכן בניו יורק. שאפו על האור המאיר את עמותת הצליאק, אור גדול לטייל בהרכב בו טיילתן עם מורכבותו, ובעיקר- על הייחוד שבטיולכם וה"משבצות" שמתאימות כל כך לנוער.
אורנה
אהבתיאהבתי
תודה רבה על התגובה החמה
אהבתיאהבתי
אוי איריס איריס
שיחקת אותה חנוכריסמס בניו יורק כפי שאת יודעת
ביג טיים
גם שבועיים לא מספיקים, אפילו אם נמצאים על הקו הזה כל שנה ולפעמים פעמיים
וטוב שכך , שלא תיגמר לנו ניו יורק הזאת .
ואם תרשי לי תוספת קטנה להילמה אף קלינט, שגם היתה הבחירה שלי שבועיים לפניך
בתחילת ה120 כשהילמה התחילה עם הציור האבסטרקטי, היא לא חשבה שהעולם מוכן לקבל ולהבין אותה. היא נתנה הוראה לא להציג את התמונות שלה, עד 20 שנה אחרי מותה. עברו מאז כמה עשורים, והפרויקט שלה מוצג במקדש עגול, עם קומות, כשמחבר ביניהן שביל ספירלי, ככה בדיוק היא חלמה שיקרה.
רחוק, רחוק בתוך שדרות של חופש
אני נוחת אל השדרה החמישית של החיים.
בחוץ כבר מינוס שש אבל בפנים זה חם
ואיריס, עד הטיול הבא, בשנה הבאה בניו יורק הבנויה
אהבתיאהבתי
תודה רבה טובה, גם על התוספת. ידעתי את המידע הזה אבל לא רציתי להעמיס על הקוראים… למעשה 40 שנה אחרי מותה גם לא הציגו. לי כל הענין הספיריטואלי והציורים האבסטרקטים הזכירו במעט את מקדש דמנהור התת קרקעי בצפון איטליה בו בקרנו בפברואר..רק ששם הכל מתרחש מתחת לאדמה
אהבתיאהבתי
איריס התיאורים שלך תמיד עושים לי חשק לנסוע בעקבותיך והפעם חזק מתמיד. אולי כדאי להמתין לחורף הבא… תודה על פוסט משובח!
אהבתיאהבתי
איזה כיף!! זו התגובה הכי נחמדה שאפשר לקבל. ♥️
אהבתיאהבתי
איזה פער בין ניו יורק לבין אתונה שממנה חזרתי עכשיו, כאילו עולם אחר.
התערוכה של הילמה הף קלינט נראית מאוד מרשימה והסיפור מדהים. חבל שלא זכתה לראות את ההכרה המאוחרת. וכל הכבוד לך על התרומה שלך עצמך למטיילי הצליאק.
אהבתיאהבתי
תודה רבה זיוה. אני חושבת שאת תאהבי גם את ניו יורק הגדולה והמגוונת. התערוכה באמת מיוחדת ובעניין הצליאק זו רק תרומתי הקטנה.
אהבתיאהבתי
really make me want to order a flight to NY
אהבתיאהבתי
איזה כיף!! תודה. כדאי ממש. אולי בשנה הבאה 🤗
אהבתיאהבתי