המלון הוא רזורט נהדר עם שפע פעילויות לגדולים וקטנים, חוף ים נקי ונהדר. פארק המים במלון קטן אבל כיפי. זה לא פארק גדול והמוני. אהבנו מאד את מסלול האבובים ונהננו ממנו בכל יום. ארוחת הבוקר היתה מעולה. שפע שלא ניתן לתאר. גם לשאר הארוחות היו אופציות נחמדות סביב הבריכה או במסעדות המלון.
לפטאיה הגענו בטיסה מצאנג מיי. העובדה שיש טיסות ישירות וזולות של אייר אסיה מצאנג מיי לפטאיה האיצה את ההחלטה לבחור ביעד.
כרטיסי טיסה נקנו בנפרד במבצע של אייר אסיה. המחיר היה זול מאד וכלל מזוודה, הושבה וארוחה. דיל מצוין ולכן לא הססתי.
בפטאיה שהינו 4 לילות. הגענו בטיסה מוקדמת ביום שני ועזבנו ביום שישי.
תקציר הפרקים הקודמים – הבת עדיין חולה, אבל האנטביוטיקה מתחילה להשפיע ויש מגמת שיפור. הטיסה קצרה ואנחנו צולחים אותה בשלום.
הזמנתי מראש וואן שיקח אותנו משדה התעופה של פטאיה למלון. נסיעה של 45 דק'. ההסעה הוזמנה באינטרנט. החברה נקראת PATTAYA TRANSFER המחיר היה 1000 באט ואני מאד ממליצה. חיכו לנו בזמן עם שלט. הנהג נסע בזהירות והיה נעים ונוח.
מגיעים למלון בסביבות השעה 10.30. החדר עדיין לא מוכן, הצ'ק אין רק בשעה 15, אבל לבקשתי מקבלים חדר כמעט ללא המתנה.
הבת החולה נכנסת ישר למיטה, זוכה לעוד יום מנוחה ואנחנו ON AND OFF מחלקים זמננו בין הנאה ממתקני המלון למנוחה בחדר. הסביבה יפה ונעימה ואחרי היומיים הקשים שעברו עלינו מרגישים שהגענו לגן עדן.




איזו מין שלווה ולא עושים שום דבר
בכל בוקר בפאטאיה הרצים נהנים מארוחת בוקר גדולה ועשירה סטייל אילת. אפילו לבת יש מענה נחמד ללא גלוטן. קמים מאוחר ונהנים למשוך את הזמן. אחר כך רחצה בבריכה ובים ואז חושבים אם כדאי “לרוץ” לאן שהוא. לפעמים מחליטים שלא
לרצה המארגנת היו הרבה תוכניות. רובן נשארו במגרה. מי שרוצה יכול להעסיק עצמו באטרקציות מבוקר עד ערב.
אנחנו נהננו במלון, הרצה הצעירה החלימה בשקט ומדי פעם יצאנו לאיזה שהוא אתר. בלי לחץ. גילינו שממש כיף לא לעשות כלום.
איך מתניידים?
למלון יש שרות שאטלים למרכז וחזרה. 50 באט לאדם. יוצא וחוזר פעם בשעה. סידור לא רע, אבל בפאטאיה גילינו את ה GRAB שזו החלופה התאילנדית ל UBER. פטנט נעים ונוח. מזמינים דרך האפליקציה. בתוך דקות בודדות מתייצבת המונית. מקבלים מראש את פרטי הנהג והמחיר. אין צורך בהתמקחות או הסברים. הנהג יודע לאן עליו להגיע והיות והמחיר מוסכם מראש יעשה זאת בדרך המהירה ביותר. היה להיט ואני מאד ממליצה. בבנגקוק זה עבד קצת פחות טוב בגלל הפקקים הרבים.
אז מה בכל זאת ראינו?
יום אחד יצאנו לחוף המרכזי של פאטאיה. סבוב קצר בחוף. הוא פחות נחמד מזה שליד המלון שלנו. חם מאד ואנחנו נמלטים לתוך הקניון סנטרל פסטיבל.
אין כמו קניון ממוזג לעזור בריפוי חולים. הרצה הצעירה שכבר מעל לשבוע לא ראתה קניון מערבי, תופסת אנרגיות ויוצאת למסע קניות שעוזר יותר מכל תרופה. הרשתות מערביות, המחירים דומים לישראל, אולי מעט נמוכים יותר. יש גם סטארבקס נחמד, המחייה!




בערב הרצים יוצאים לבדוק את מיני סיאם .
מה זה מיני סיאם? זה כמו מיני ישראל רק בתאילנדית.
האתר נחלק לשני מתחמים. באחד אתרים תאילנדים שחלקם הכרנו וחלקם ממש לא, ובשני דגמים מוקטנים של מונומנטים מכל העולם.
כרטיסים נקנו ברגע האחרון באפליקציית KLOOK. יעיל, נוח וזול לעומת קניה במקום. אין צורך להדפיס כרטיסים, מספיק להראות טלפון. השתמשנו בה בהרבה אתרים בתאילנד והונג קונג.
ולמה שבכלל נבקר שם? נכון … האתר הוזכר בעונה השניה של המרוץ למיליון והיתה שם משימה.
לרצים יש חידות. הם צריכים לזהות X אתרים בשעה ( סתם …). הם נהנים מאד להצטלם עם מבנים מוכרים מתאילנד והעולם, אבל הכי הכי נהנים לטייל בבריזה הנעימה לעת ערב ולאכול גלידה. האתר מטופח ומתוחזק נחמד.
עם החשיכה המקום מואר בצורה יפה. למרות שהיה די קיטשי נהננו מאד.
ליד המתחם יש שוק גדול ואותנטי. למקומיים בלבד. לא ראינו תיירים. שוק אוכל, שמונצס ובגוד. למרות הקניות המוצלחות של הבוקר גם שם הרצה הצעירה מוצאת מה לקנות. המאכלים הם כבר סיפור אחר. הארד קור. לראותם בלבד.





באחד הימים הרצים המתמידים שלנו יוצאים לרוץ בגני נונג נוץ’ .
אלה גנים בוטנים המשתרעים על שטח עצום ונמצאים כ 40 דק’ דרומה ממרכז פטאיה. הם נחשבים לגנים הבוטנים היפים והגדולים בתאילנד. במקום גן מעוצב הנדסית בסגנון גני ורסאי, חממה טרופית בה מגדלים סחלבים, גן קקטוסים מרשים, ומרכז גידול צמחים ועצים. עוד בגן תערוכת מכוניות, כולן מאוספו הפרטי של אחד הבעלים.
במתחם גם גן דינוזאורים לשמחת הקטנטנים, אזור אנגלי שלא ברור מה מקורו ואפילו כפר נופש בסמוך. מישמש של דברים.
אנחנו הגענו בשל הסופרלטיבים ששמענו על הגנים. הגן אכן יפה מטופח אבל בעיני חסר הגיון וקו מנחה. נדמה כאילו רצו לרצות את כולם כולל הבריטים… אחרת איך תסבירו את תאי הטלפון האדומים? מחווה לאנה ומלך סיאם?
הגן עצום בשטחו. מי שרוצה להמנע מהליכה (ממש קשה להקיף הכל ברגל), יכול להעזר בשאטל הפתוח. הרצים התחילו ברגל ובשלב מסויים נשברו מהחום ועברו לאופציה הממונעת.
במקום נערכים מספר פעמים ביום מופעי פולקלור תאילנדי ולצערי גם מופעי פילים.
את מופע הפולקלור ראינו. היה נחמד, ממוזג טוב והווה מפלט מהחום. למופע הפילים לא נכנסנו. פשוט נורא ולא רצינו לשתף עם זה פעולה. מי שמאד רוצה יכול גם לסייר על פיל ברכבי הגן. ראו את הפיל הקטן הקשור לאמו. מכמיר את הלב.
לביקור מקיף בגנים כולל מופעים דרוש לפחות חצי יום. בשל המרחק מאזור המלונות, ההגעה בדרך כלל במסגרת טיולים מאורגנים הכוללים הסעה.
אנחנו לקחנו טיול כזה שהזמנתי באנטרנט יום לפני, אבל נטשנו את הקבוצה ולמעשה השתמשנו רק בשרות ההסעה. את הביקור בגן עשינו עצמאית.
בפאטאיה יש המון אפשרויות לנופש יותר פעיל – ספורט ימי, טרקטורונים, שחיה עם דולפינים, פארקי מים רבים, גני חיות, שוק צף, בית הפוך, בודהה גדול (גם הוא במשימה של המרוץ, אבל אנחנו כבר ברעלת ), גנים יפים, מוזיאון ריפליי, מבוך, מוזיאון תלת מימד ועוד ועוד …. אפשר למלא בקלות שבוע בלי לנוח.
אנחנו הלכנו הפעם על אופציה של בטן גב וגילינו שזה בכלל לא רע, אבל תדעו שאפשר גם אחרת.
מחר נוסעים לבנגקוק לקטע אחרון של המרוץ בתאילנד.
קטע מרוץ שלישי- בנגקוק
אז הנה אנו מגיעים לקטע המרוץ האחרון בתאילנד והפעם בנגקוק.
בנגקוק נמצאת במרחק שעתיים נסיעה מפאטאיה. אין צורך בטיסה. גם הפעם אנו מזמינים הסעה מפאטאיה טרנספר. הזמנתי אותו רכב והגיע רכב של אוליגרכים. אין ספק שכיף “לרוץ” לבנגקוק בסטייל.
הנסיעה עוברת חיש קל. הנהג נחמד וגם עוצר לנו לפיפי…
כבר בכניסה לבנגקוק אנחנו קולטים שלא מעט השתנה כאן מאז ביקורנו האחרון לפני 11 שנים. איזו תנופת בניה!! כמה מגדלים וכמה מחלפים. ממש כמו מנהטן.
הרצה הצעירה חוטפת סחרחורת קלה. לא לזה ציפתה. ההלם אחרי הצפון הירוק ופאטאיה השקטה ניכר היטב.
אנחנו מגיעים למלון שלנו מריוט רנסנס . המלון נמצא בקרבת הקניון היוקרתי סנטרל וורלד וגם הקניונים של אזור סיאם במרחק הליכה.
למי שמעונין יש גם תחנת סקייטריין קרובה- CHIT LOM.
את המלון הזמנתי ישירות באתר המלון. יצא יותר זול מאפשרויות אחרות שבדקתי.
מקבלים חדר מעוצב ויפה אבל מעט קטן. בתוספת המיטה השלישית לבת, כבר לא נשאר כמעט מקום לזוז. הרצה המארגנת מעט מאוכזבת, יורדת לקבלה וחיש קל משודרגים לחדר פינתי הרבה הרבה יותר גדול. אמבטיה פרי סטנדינג. מקלחון עם ספסל שיש לישיבה. אנחנו כה מרוצים שעושים בוק לחדר האמבטיה. כזה אני רוצה בבית.
והנוף – הו הנוף!! מי בכלל רוצה לצאת מהחדר.. . כולנו מסכימים ש “שיחקנו אותה”.
אמ”לק – המלון מאד מומלץ. ארוחת הבוקר הכי טובה בטיול כולל עמדה ללא גלוטן.
ממליצה בכל פה. אין כמעט ישראלים (אם חשוב לכם) כי הסוכנים לא מציעים אותו.
28/7/18 – אזור אמפאווה
במקור היינו אמורים להגיע לאזור רק ביום שאחרי, אבל שיחה עם ללה עוד כשהיינו בצ’אנג מיי, הבהירה לנו שכל סוף השבוע הוא חג לאומי שמוקדש לחגיגות יום ההולדת של המלך וכדאי לבחון תוכניות היטב.
הרצה המארגנת נכנסת לאתר של ארמון המלך (שתוכנן במקור ליום הזה) ורואה שסגור. מה נעשה? מחשבים מסלול מחדש ופונים לנהגת ששריינו מבעוד מועד, מיס קאי. למזלנו היא פנויה ומוכנה להקדים את הריצה ביום.
לקאי הגעתי בעקבות המלצות באתר למטייל. כתבתי לה את רשימת המקומות בהם נרצה לבקר והחלטנו על יום טיול פרטי במונית שלה. היא תהיה הנהגת וגם תלווה אותנו ותארגן סירה לשייט בשוק הצף ובשמורת הקופים השוחים.
ההצעה שלה היתה נמוכה באופן משמעותי מכל סוכן או טיול מאורגן שבדקתי, ואפשרה לנו להתחיל את היום קצת יותר מאוחר בהתאמה לשוק סוף השבוע שמתקיים אחר הצהריים.
המסלול שהוחלט עליו –
יציאה ב 12 בצהריים מבנגקוק (בדיעבד טעות, פקקי ענק), שוק הרכבת, שמורת הקופים השוחים, המקדש בעץ, שוק אמפווה ושייט גחליליות.
השכר שלה 3000 באט לכל היום. היא לוותה אותנו בכל התחנות וארגנה את השייט.
שייט פרטי בשמורת הקופים השוחים עלה לנו 800 באט לסירה (כולל בננות ).
שייט גחליליות 60 באט לאדם. עלות כל היום 4040 באט. חצי מחיר מכל הצעה אחרת שקיבלתי ומדובר בסיור פרטי ללא קבוצה.
קאי העריכה את משך הטיול בשמונה שעות. בסוף הגענו חזרה רק ב 22.30. לא לקחה שקל נוסף על תוספת הזמן.
וכל זאת למה? פקקים מטורפים. כל התאילנדים יוצאים לחגוג ביום חופשי. הם בצרוף תיירים באוטובוסים ועומס הסופ”ש יצרו פקקי ענק. היינו שעות בדרכים ולרגעים חשבתי שחוץ מישיבה במונית לא נראה כלום.
סוף טוב הכל טוב – יצא יום מקסים.
תחנה ראשונה – שוק הרכבת Talat Rom Hub
נקרא גם שוק המטריה המתקפלת. על שוק הרכבת תוכלו לקרוא כאן. בקישור יש גם את השעות בהן הרכבת עוברת. זה שוק שמתקיים ממש על פסי הרכבת.
הנסיעה מבנגקוק לשוק, אמורה לקחת שעה וחצי. בשל פקקים הגענו אחרי שלוש שעות ומזל שהרכבת עוברת מספר פעמים ביום.
מה אומר. כמה הזוי … ככה נחמד. מספר דקות לפני שהרכבת עוברת, הרוכלים מרימים את כל הסחורה שמונחת ממש על הפסים. לחשוב שהם עושים זאת מספר פעמים ביום …
המקום מאד עמוס ומאד קשה לצלם. אנחנו אהבנו למרות העומס.

המשימה להיום – ארמון המלך (כאן יצטרכו למצוא את הבודהה הכי קטן)
הבודהה השוכב – ואט פאו (כאן יצטרכו למצוא את הבודהה הכי גדול). לא ממש בעיה
שוק סוף שבוע צ'אטוצ'אק – כאן תהיה משימת קניות
מתחם אסיאטיק – כאן תהיה משימה על הגלגל הענק
התוכניות רבות והזמן קצר. יום אחרון בעיר. מחר בצהריים יוזנקו הרצים להונג קונג לקטע מרוץ חדש.
אבל … תוכניות לחוד ומציאות (דביקה) לחוד.
בפועל הרצים קצת עייפים (כולם) וקצת חולים (המארגנת) והאנרגיה בירידה.
הרצים ההורים כבר היו בארמון המלך ובמקדשים החשובים בבנגקוק, אפילו בשוק סופ"ש. היות והם התלהבו בפעם הקודמת, הם חושבים שכדאי שגם הרצה הצעירה תראה.
אל ארמון המלך מזניקים GRAB. הוא עומד יפה במשימה ואנחנו מבסוטים מהשיטה.
מוצאים את הכניסה הנכונה, זו שמיועדת לתיירים משלמים. מוצאים אפילו את הקופה וקונים כרטיסים (דמי כניסה של 500 באט לאדם. יקר יחסית לתאילנד).
המקום מאד מאד עמוס. יום ראשון היום ורבים בחופשה, אבל רוב העומס מתיירי האוטובוסים האסיאתים והלא ממש מנומסים שמציפים את המקום.
אנחנו כבר קולטים ששליו ופסטורלי לא יהיה כאן, אבל מקווים להצית שוב את ההתלהבות מהמקום שזכרנו כמרשים ומטופח מאד. טוב, נס לא קרה.
היה עמוס, חם, דביק, צפוף כל מה שיכול לחרב ביקור.
היה קשה להסתובב, היה קשה להכנס למבנים ולהתרשם, היה אפילו קשה לצלם.
את בודהה האמרלד מצאנו, אך פילסנו דרכנו בין עשרות אחרים לדקה ספורה.
לא כיף. ממש לא כיף. הרצה הצעירה מקטרת ורוצה לפרוש.
אנחנו מנסים להציל את המצב ולחפש פינות שקטות. לא היו. לא היה גם איפה לשבת רגע ולנוח.
עוזבים את האזור הפנימי בו המקדשים והולכים לכוון המבנים והארמון ששימשו למגורים. שם נתקלים במשמר הארמון שעורך טקס קצר. זו היתה נקודת האור היחידה בביקור.
תעשו לעצמכם טובה, בואו ביום חול ועדיף מוקדם מאד או לקראת הסוף. באמצע היום היה ממש ממש קשה לריצה.